Facebook Toestaan Niet toestaan

Gelijkspel Focus '07 1 tegen Hertha 1

22 april 2024 19:30

Opstelling: Thimo, Lucas, Tim, Matti(C), Youri, Stijn, Christiaan, Rayan, Seppe, Daan en Raul.

Hertha domineert eigelijk de hele eerste helft qua balbezit. Focus krijgt er bijna geen druk op, maar ook Hertha komt niet tot grote kansen. Na 30 minuten komt Focus beter in de wedstrijd en begint het met kansen creëren. Na een mooie combinatie tussen Seppe en Lucas geeft Lucas de bal voor op Raul die de bal binnenschiet: 1-0. Nog geen 5 minuten daarna geeft Seppe voor op Lucas die opduikt bij de tweede paal. Lucas legt de bal klaar voor Stijn die binnenschiet, maar hij wordt afgekeurd wegens buitenspel. Na het zien van de beelden bleek dit erg discutabel. Net voor rust krijgt Hertha een vrije trap aan de zijkant van het veld. Deze word voorgegeven en tevens binnen gekopt door de linksback: 1-1. Dit was ook gelijk de ruststand.

Tweede helft begint Focus heel goed: de organisatie staat beter en Hertha komt onder druk te staan. Na een goede opbouw van achteruit geeft Youri een hoge bal achter de verdediging die voor de voeten van Daan belandt. De keeper pareert de inzet van Daan, maar Christiaan kan de rebound binnenschieten: 2-1. Focus is de betere partij na de rust en krijgt de mogelijkheid om de score uit te breiden, maar Christiaan en Seppe laten grote mogelijkheden liggen. In het laatste kwartier word Hertha weer iets sterker en komt tot enkele kleine kansen. Na een steekbal probeert Matti de bal te onderscheppen, maar wordt zo aangeraakt dat die op zeer ongelukkige wijze in eigen goal belandt. Eindstand 2-2.

Focus vergeet zichzelf weer te belonen wat al vaker zo is geweest dit seizoen. Volgend weekend is er geen wedstrijd, de competitie wordt hervat uit bij Voorwaarts op 4 mei.