Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwaluwen Utrecht - Focus ‘07

15 april 2024 15:00

Opstelling: Thimo, Lucas, Matti(C), Rens, Youri, Stijn, Rayan, Seppe, Yves, Raul en Bastiaan

Focus begint redelijk aan de wedstrijd en komt met enkele aardige combinaties tot aan de 16 van Zwaluwen, maar weet niet echt gevaarlijk te worden.

Bij Zwaluwen komt al de dreiging van de linksbuiten die elke keer vrij komt om vervolgens met steekballen achter de verdediging continu voor gevaar te zorgen. Zo viel dan ook de 1-0; een hoge steekbal op de naar binnen gesneden rechtsbuiten van Zwaluwen die Thimo passeerde. Daarna wordt Focus iets gevaarlijker met een mooie actie van Bastiaan waar een vrije trap voor gegeven wordt, wat ook wel eens binnen 16 geweest had kunnen zijn. De vrije trap levert helaas niks op. Daarna krijgt Yves nog een grote kans op de gelijkmaker, maar die wordt niet benut. 10 minuten voor de rust wordt op vrijwel identieke manier voor de 2-0 gezorgd: een hoge steekbal op de rechtsbuiten die goed afwerkt. Een matige eerste helft resulteert in een ruststand van 2-0.

In de tweede helft komt Christiaan voor Yves en gaat Focus spelen met een 4 middenvelders. Door deze wissel krijgt Focus grip op de wedstrijd en domineert de 2de helft. Na een kwartier spelen wordt de bal veroverd op het middenveld en afgeleverd bij Seppe die met een geweldige actie langs meerdere verdedigers komt om vervolgens de bal breed te leggen op Bastiaan die hem binnenschiet. Focus blijft dominant voetballen en wordt met goede combinaties door het middenveld en acties van Bastiaan meerdere keren gevaarlijk, maar de bal wil er niet in. In de laatste 10 min komt Maurits voor Lucas. Met deze aanvallende wissel wordt een hoop risico genomen. Dit wordt afgestraft door de 3-1 van Zwaluwen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Zwaluwen weet nog de 4-1 te maken wat ook de eindstand betekent.

Kortom: een wedstrijd waar meer in had gezeten maar het mocht niet zo zijn. Volgende week wordt de competitie vervolgd met een thuis wedstrijd tegen Hertha (14:30). We hopen jullie allemaal te zien op Sportpark Parijsch!!