Facebook Toestaan Niet toestaan

Winst voor Focus '07 1

9 april 2024 11:00

Op een lekker warm en druk sportpark Parijsch begon Focus aan de wedstrijd tegen OSM.
Opstelling: Thimo, Lucas, Matti(C), Rens, Youri, Stijn, Seppe, Rayan, Yves, Raul en Bastiaan.

Focus begint goed aan de wedstrijd en zet OSM vroeg vast. Dit leidt tot de eerste kansjes voor Raul en Bastiaan. Na een kwartier komt OSM beter in de wedstrijd en creëeren ze ook een paar goede mogelijkheden, maar Thimo houd de 0 op het bord met wat fraaie reddingen. In het laatste kwartier van de eerste helft zet Focus opnieuw aan en komt het tot grote kansen voor Raul en Bastiaan die deze niet weten te benutten. Vlak voor de rust scoort OSM eigelijk uit het niks de 0-1 wat gelijk de ruststand betekende.

Na de rust gaat Focus op jacht naar de gelijkmaker en die komt er na een kwartier spelen: Seppe geeft de bal voor bij de eerste paal waar Raul goed voor zijn man komt en scoort. In het laatste half uur gaat Focus vol voor de 3 punten met verse krachten: Wouter, Maurits, Guus. Na een lange tijd van blessureleed maakt Tim zijn rentree. Deze rentree werpt gelijk zijn vruchten af: een bal valt uit de corner op randje 16 waarna Tim de bal krijgt, opendraait en klaar legt voor Bastiaan die alleen de keeper nog maar hoeft te passeren: 2-1. OSM probeert nog een gelijkmaker te forceren maar komt niet echt meer tot grote kansen. De wedstrijd wordt helemaal in het slot gegooid wanneer Rayan met een heerlijke steekbal Tim voor de goal zet die de 3-1 in het netje schuift.

De overwinning zorgt ervoor dat het gat naar nacompetitie voor degradatie naar 9 punten gaat. Daarnaast is Focus slechts 1 punt verwijderd van plek 4. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht op het programma.