Facebook Toestaan Niet toestaan

Focus '07 1 ging op jacht naar de punten

1 april 2024 10:45

Op een druk sportpark Parijs ging Focus op jacht naar de bovenste plekken. Bij een overwinning zou de 4de plek een feit zijn.
Focus trapte af met de volgende opstelling: Jordan, Lucas, Matti(C), Rens, Youri, Chris, Guus, Seppe, Yves, Raul en Bastiaan.

Focus begon redelijk goed aan de wedstrijd met veel balbezit. Het was echter lastig om door de 5-mans verdediging van ‘t Goy heen te komen. Na een minuut of 25 komen de eerste kansen: Lucas raakt de lat met een schot van buiten de 16 en even later krijgt Raul een schietkans in de 16 die eindigt in de handen van de keeper. Na een goede aanval legt Seppe de bal op het hoofd van Raul die de bal recht in de handen van de keeper kopt. ‘t Goy probeert doormiddel van lange ballen gevaarlijk te worden maar creëert in de eerste helft eigelijk helemaal niks, ruststand 0-0.

In het tweede bedrijf komt Focus een stuk minder aan voetballen toe en begint ‘t Goy van zich af te bijten. Beide ploegen delen enkele speldenprikjes aan elkaar uit. Tien minuten voor het einde komt ‘t Goy toch nog op voorsprong: een krachtige vrije trap van een meter of 20 gaat rechts langs de muur en belandt in de touwen. Focus doet nog een poging tot een slotoffensief, maar weet niet meer heel gevaarlijk te worden. Eindstand: 0-1.

Zo weet ‘t Goy de punten mee te nemen naar de andere kant van de Lek. Nacompetitie voor promotie raakt voor Focus nu heel ver uit zicht. Het meedoen om de 3de periodetitel lijkt onwaarschijnlijk met een lastig programma in het vooruitzicht. Het gat van 6 punten met nummer 10 (nacompetitie degradatie) Brederodes is ook nog niet helemaal geruststellend.

Op 6 april hopen weer op een weer net zo druk sportpark Parijsch als OSM op bezoek komt. En voor nu: iedereen een fijn Pasen toegewenst.