Facebook Toestaan Niet toestaan

Hele makkelijke middag in tienhoven

25 maart 2024 12:30

Focus ging op bezoek bij de nummer laatst in de competitie: VIOD.

Doordat de wedstrijd van vorige week tegen ‘t Goy niet doorging vanwege een scheidsrechter die niet kwam opdagen, was dit de start van de derde periode.
Opstelling: Thimo, Youri, Stijn, Rens, Lucas, Christiaan, Rayan, Seppe, Yves, Raul (C), en Bastiaan. Speciale vermelding: Youri speelde alweer zijn 100ste wedstrijd in Focus 1.

Speciale vermelding: Youri speelde alweer zijn 100ste wedstrijd in Focus 1.

Focus startte goed met volle druk vooruit en kwam binnen enkele minuten op voorsprong door Yves, die een vrije trap van Seppe binnenliep. Enkele minuten later kopte Raul een voorzet van Seppe binnen. Gelijk daarna dribbelde Bastiaan langs enkele tegenstanders en schoot Focus binnen het kwartier op een 0-3 voorsprong. Vervolgens deed VIOD iets terug met een steekbal, waardoor de spits één-op-één met Thimo kwam te staan en in de 16 werd neergelegd. Deze actie werd bestraft met een rode prent. Bij gebrek aan een reservekeeper trok Raul de handschoenen aan en pakte bijna de penalty, maar het werd 1-3. Met 10 tegen 11 leek het alsof VIOD nog een resultaat kon halen, maar die hoop werd snel weggenomen door Bastiaan, die op aangeven van Rayan de 1-4 maakte. Vlak voor rust completeerde Bastiaan zijn hattrick door de bal binnen te tikken. Ruststand: 1-5.

Met Matti voor Christiaan werd de wedstrijd hervat. Focus voetbalde rustig door in de tweede helft, waarbij het niet opviel dat er met 10 tegen 11 werd gespeeld. Na een actie ging Bastiaan op het doel af en legde de bal breed, waardoor Yves hem kon binnen schuiven voor de 1-6. Even later werd Stijn neergelegd in de 16 meter, wat resulteerde in een penalty die benut werd door Seppe. Met Maurits, Wouter en Daan werden er in de laatste 20 minuten nog aardig wat kansen gecreëerd waaruit Rayan nog eenmaal scoorde. Eindstand: 1-8, de definitie van een walk-over.

Donderdagavond 20:00 wordt de competitie weer hervat met de inhaalwedstrijd tegen ‘t Goy op sportpark Parijsch.