16 december 2022 14:30

Een betere start hadden we ons op zaterdag niet kunnen wensen De meiden van Focus07 MO13 gaven het
voorbeeld: Een hele mooie en verdiende 4-0 overwinning op UVV.

Fantastisch resultaat van een nieuwe lichting speelsters. Voor de vrouwen van Focus07 Vr1 stond de druk erop  - we moest winnen om de aansluiting met de subtop niet te verliezen (met nog 2 inhaalwedstrijden in het achterhoofd). Op papier geen makkelijke opgaven gezien het tijdstip van spelen!

Maar er was een opsteker! Na 9 maanden blessureleed was Lotte onze vast keeper weer van de partij. In mijn eerste wedstrijd als verloor ik niet alleen een speelster maar ook onze vaste keeper Lotte (beide door een blessure). Nu 9 maanden later is ze hersteld en dit was haar debuut wedstrijd. Nog wat roestig maar de glimlach deed goeds vermoeden. Helaas voor Lotte maar Kaya had klaarblijkelijk andere gedachten – dit was haar wedstrijd, laat daar geen misverstand over bestaan  😊

Ondanks de kou en ons eerste sneeuwballen gevecht waren de meiden er klaar voor. Daar was het fluitje van de scheids…… en daar was ons eerste doelpunt. Een snelle aanval opgezet vanuit de as,  verlegd naar rechts en Kaya werd gelanceerd 0-1. Kaya schoot met scherp en het team zat meteen goed in de wedstrijd. Odin was verrast en had geen antwoord op het snelle spel waardoor de 0-2 al snel volgde. Wederom Kaya nu vanuit een scrimmage. Maar ook hier geldt de vaste regel de speelster met de meeste beheersing wint de bal.

Door de snelle voorsprong werd het spel wel wat minder zorgvuldig of zoals sommige zouden schrijven – opportunistisch. De kou had zeker invloed op maar de meiden van Focus07 Vr1 waren gewoon beter. Nog voor rust maakte Kaya de 0-3 en 0-4. Ja jullie lezen het goed 4 doelpunten in de eerste helft door onze eigen Kaya. De rust was daar – even snel naar de kleedkamer om te genieten van een heerlijk kopje thee (met dank aan Odin – de ontvangst was sportief en goed).

Met een 4-tal aanpassingen ging de 2de helft van start. Maar ook Odin had zijn team aangepast – een paar verse krachten werden ingezet met als doel ‘we laten ons niet afstraffen’. Maar de kou had zijn impact de scherpte werd minder en de wedstrijd vorderde. Nog even aangezet maar het was goed….. een 4-0 overwinning en de 4de overwinning op rij van Focus07 Vr1. Na de teleurstelling van het achterliggende speel weekend waarbij de wedstrijd helaas geen doorgang kon vinden (tegenstander had onvoldoende speelsters) was dit een mooie afsluiting van eerste seizoen helft. Hopelijk gunt de KNVB ons dat wij inhaalwedstrijden ook daadwerkelijk mogen inhalen! Nu op naar de 2de helft van het seizoen! Met alle speelsters weer fit gaan we er iets moois van maken. Ook een bedankje aan de speelsters van Focus07 Vr2  - bedankt dat jullie ons hebben gesteund zodat we toch onze wedstrijden hebben kunnen spelen. Meiden we hadden ons momentje maar ik / wij zijn enorm trots op jullie allemaal.

Even als laatste een berichtje aan onze Lotte ‘Het team is trots op je lotte. Je hebt er hard voor moeten werken, maar we zijn weer een team. Top!’