Facebook Toestaan Niet toestaan

Zaterdag 1 wint uit tegen Voorwaarts

28 maart 2022 17:30

Onder een heerlijk zonnetje begon Focus al om 14.00 uur aan wat later zou blijken een zeer succesvolle wedstrijd tegen Voorwaarts uit Utrecht .

De start opstelling was: Thimo, Bram, Stijn, Joey, Sjoerd, Youri, Pim, Thomas, Hans, Yves en Daniel. De score werd al na snel geopend door Daniel met een droog schot van net buiten de 16 meter. Enkele minuten later werd het al 2-0 voor Focus door Stijn die uit een goed genomen corner van Thomas binnenkopte. Zo stonden we al binnen een kwartier met 2-0 voor, een ongekende luxe. Na ca. 25 minuten was Thomas  door een voetblessure gedwongen het veld te verlaten en voor hem in de plaats kwam Wouter. Voorwaarts probeerde het wel maar kon gedurende de verdere 1e helft niet echt gevaarlijk worden en Focus bleef vrij eenvoudig overeind. Wij kregen zelf nog enkele mogelijkheden om kansrijk te worden maar helaas was de laatste fase van ons aanvalsspel niet zorgvuldig. Derhalve kwam de rust met een 2-0 voorsprong voor ons.

Focus begon de 2e helft ongewijzigd. Voorwaarts ging direct vanaf de aftrap met een 4e aanvaller erbij opportunistischer spelen. Ondanks dat we wat meer onder druk kwamen te staan kreeg Voorwaarts ook nu geen echte kansen. In de tegenaanval was er veel ruimte voor ons en Wouter maakte daar met zijn snelheid enkele malen goed gebruik van. Het was dan ook Wouter die uit 1 van deze aanvallen met een goed strak schot in de korte hoek de 3-0 maakte. Mark en Joris kwamen voor Sjoerd en Yves. Het was Joris die met zijn 1e balcontact de bal letterlijk tegen het net ramde toen de bal voor zijn voeten kwam, 4-0!.  Daan en Jop vervingen nog Joey en Pim. Vervolgens  maakte Hans vanuit een strafschop, nadat er op hem een overtreding was begaan, zelfs nog de 5-0.

Al met al  was het een dik verdiende overwinning die onder het nog steeds aanwezige zonnetje uitgebreid gevierd kon gaan worden.