• Voetbalkleding Focus’07 naar Haïti

  Focus’07 speelt dit seizoen in de zwarte nieuwe tenues en dat betekent dat de oude rood-gele tenues opgeruimd worden. Als Stichting Passie voor Haïti hebben wij deze in ontvangst mogen nemen om door te sturen naar Haïti. We zijn het bestuur en Jolanda Helmond zeer erkentelijk voor dit gebaar!

  De voetbaltenues zijn opgehaald met het busje van Plus Giel Smits (dank je wel Giel!) en ingeladen in een container met bestemming Haïti. Zodra de tenues daar aankomen worden ze verdeeld over diverse dorpen waar nu nog geen officiële club is. Met de tenues kunnen er lokaal teams gevormd worden en een club opgericht. Dit is de tweede keer dat er een lading tenues naar Haïti gaat. De container is onderweg, maar er is nog wel geld nodig om de kleding op Haïti te vervoeren. Help je mee met een financiële bijdrage? Dat kan op NL70INGB0006477681 t.n.v. Stichting Passie voor Haïti.

  Een jaar gelden is er al een zending heen gegaan samen met voetbalschoenen die tijdens een toernooi zijn ingezameld. Wat met veel blijdschap is ontvangen op Haïti en nu frequent gebruikt wordt bij de voetbalwedstrijden in Chantal en Polduc. Er zijn zelfs regionale toernooien mee gespeeld.

  Stichting Passie voor Haïti is in 2010 ontstaan na de aardbeving die Haïti toen zeer zwaar getroffen heeft. Nog dagelijks zijn daarvan de gevolgen merkbaar in dit economisch en politiek instabiele land. Drijvende krachten achter de stichting zijn Jaap en Vena Nieuwelink, de ouders van Cristian uit JO13-1 en Jayna uit JO10-4. Vena is zelf afkomstig uit Haïti en zet zich op allerlei manieren in voor haar moederland. De stichting biedt kleinschalige hulp in het zuiden van Haiti in de regio Chantal. Dit doen we door ondersteuning van de lokale boeren met microkrediet, bouw van een familiehuis, medische hulp en noodhulp.

  Voor het transport van de tenues naar Haïti is nog wel geld nodig om deze op de plek van bestemming te krijgen. Wil je aan dit goede doel meewerken? Maak dan je bijdrage over op NL70INGB0006477681 t.n.v. Stichting Passie voor Haïti.

  Meer informatie op www.passievoorhaiti.nl en https://nl-nl.facebook.com/pages/category/Nonprofit-Organization/Passie-voor-Haiti-625078777560595/

  Salut!

  Jaap en Vena Nieuwelink
  Stichting Passie voor Haïti.