• Van de TC tafel (1)

  Maak kennis met……..

  In de rubriek “Maak kennis met….” Stellen wij u vandaag voor aan Nuno Pinheiro.

  Wie is ..?

  Nuno Pinheiro is een ervaren trainer van 46 jaren jong (dit zou je niet zeggen he, als je zijn foto ziet) die vorig jaar zomer met zijn vriendin Danique in Culemborg is komen wonen. In het dagelijkse leven is hij werkzaam als Hoofd Horeca bij Sportfondsen.

  Nuno: “Ik haal heel veel plezier uit het overbrengen van mijn kennis en ervaring uit de voetbalsport.”

  De trainer staat er voor om op een plezierige manier het maximale uit elke speler te halen. Als spelers plezier hebben in het voetbal en graag naar de club komen dan is volgens Nuno de eerste voorwaarde voor een goede prestatie al gelegd. Verder traint deze trainer met duidelijke doelstellingen die gericht zijn op wedstrijdsituaties.

  Nuno: “Mijn motto is: we verliezen niet, we winnen of we leren.”

  Ook vindt Nuno het belangrijk om een team te vormen. Door middel van duidelijkheid, routine en structuur probeert de trainer zijn teams te laten samenwerken en teamgeest te ontwikkelen. Hij verwacht van zijn spelers discipline en het karakter om de taken goed uit te voeren.

  Nuno: “Als we met passie, lef, plezier en overtuiging durven uit te blinken komen we als team heel ver.”

  Geschiedenis
  Als voetballer was hij actief voor de voetbalverenigingen Wilhelmus en RVC. Voor wie zich afvragen, waar dit ligt…? Wilhelmus is een voetbalvereniging in Den Haag en RVC in Rijswijk. Nuno heeft vooral bij Wilhelmus lang gevoetbald en heeft in de senioren van Wilhelmus zelfs op hoofdklasse niveau geacteerd (de hoofdklasse lag destijds onder de eerste divisie waar clubs als FC Den Bosch, FC Volendam en destijds HFC Haarlem actief waren).

  Als trainer heeft Nuno ook al de nodige ervaring op gedaan. In zijn 15 jaar als voetbaltrainer heeft hij bij verschillende clubs in de keuken gekeken. Hij is begonnen bij VUC (Den Haag) waar hij gedurende zijn verblijf verschillende jeugdselecties heeft getraind van de JO9 t/m de JO17. Hij vervolgde zijn trainerscarrière bij clubs als Haaglandia, Graaf Willem 2 VAC, Forum Sport en HVV. Voor degene die geen idee hebben wat voor clubs dit zijn, leuke opdracht tijdens deze coronaperiode.

  Later is hij trainer geweest bij PVCV en ’t Goy (voor de meeste wel bekende verenigingen) waar hij vooral actief is geweest in de middenbouw, JO12 t/m JO14. Nuno vindt dit een interessante leeftijdscategorie waar je de basis kunt leggen voor de verdere voetbalcarrière en waar spelers razendsnel vooruitgang kunnen boeken.

  Focus’07
  Nuno kwam door een advertentie op de trainerssite met Focus’07 in aanraking. Na wat onderzoek gaf de nieuwbakken trainer van Focus’07 aan de vereniging wel interessant te vinden. In zijn tijd als trainer van PVCV heeft hij het verscheidene malen tegen Focus’07 mogen opnemen en kwam de club goed op hem over. Na een plezierig gesprek (op gepaste afstand) zijn de TC en Nuno er binnen een hele korte tijd uit: Nuno Pinheiro en Focus’07 zijn een match. Als TC van Focus’07 zijn we dan ook heel blij dat wij Nuno mogen voorstellen als de nieuwe hoofdtrainer van de JO13-1 van Focus’07.

  Nuno: “Na een zeer goed gesprek kreeg ik van de TC van Focus’07 de kans om aan de slag te gaan als hoofdtrainer van de JO13-1. Met veel plezier kijk ik uit naar de start van het nieuwe voetbalseizoen. Laten we er met zijn allen een mooi voetbalseizoen 2020-2021 van maken.”

  De TC van Focus’07 heeft veel vertrouwen in de samenwerking en kijkt hier enorm naar uit. We hopen dan ook dat Nuno Pinheiro en Focus’07 een lange samenwerking tegemoet gaan.