• Spannende bekerwedstijd voor MO19-1

  Zaterdag 14 december stond er een super spannende bekerwedstrijd voor de MO19-1 op het programma tegen top-hoofdklasser Hoogland MO19-1.

  Een hele uitdaging voor onze meiden. Mede ook omdat in dat team een keepster speelt die bij het Nederlands elftal traint. En het feit dat dit een TOP-hoofdklasse-team is zorgde dit mede voor extra spanning maar vooral  motivatie om zich niet zomaar van de mat af te laten spelen.

  De wedstrijd was net begonnen en de kansen waren gelijk voor Focus. Wie had dit verwacht. Na wat tumult en een weggestuurde trainer van Hoogland bleven de kansen vooral voor Focus. De tegenstander voetbalde vooral tegen zichzelf. Hierdoor kregen de meiden van Focus kans na kans. Maar ja, die keepster hè.

  Tot aan de rust waren en genoeg kansen maar die bleven allemaal onbenut. Hoogland liep vooral in de weg maar kwam nauwelijks op de helft van Focus. Na de rust ging het er gelijk fel aan toe. Maar de doelpunten bleven lang uit. Totdat ongeveer in de 70e minuut de bal voor Laura haar voeten terecht kwam en achter de keepster belandde. 1-0 voor Focus. Wat een blijdschap op het veld en op de tribune! Maar wat een tegenvaller was dit voor Hoogland. Die dachten aan Focus een makkie te hebben. Maar alles behalve dat!

  De wedstrijd ging verder. Hoogland gooide het roer om. Er werden meer aanvallers ingezet om tot scoren te komen. Als reactie kwam er bij ons een verdediger bij. En weer had Hoogland het vooral moeilijk met zichzelf. En onze meiden bleven super gemotiveerd om de winst niet meer uit handen te geven. Het werd nog spannend toen er tot 2x toe een overtreding werd gemaakt op Lotte, onze keepster. Maar die zet je niet zomaar aan de kant! Focus zette door en weer was daar een kans. Daphne benutte deze en de 2-0 stond op het scorebord! 

  Gemotiveerd tot de laatste minuut! Een welverdiende overwinning voor de MO19-1. Op naar de volgende ronde!!