• Overwinng voor Focus '07 1 na 0-3 achterstand

  Het zit Focus dit seizoen nog niet mee. Er wordt wekelijks ‘leuk’ gevoetbald, maar de punten blijven uit. Zal de gifbeker na vorige week tegen SC Everstein dan eindelijk leeg zijn?
  Op een regenachtig en winderig sportpark Parijsch, is Osm’75 de tegenstander. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Het is aanhaken, of afhaken.
  Focus’07 heeft de pech dat ze nog geen enkele wedstrijd in dezelfde samenstelling hebben kunnen spelen. Ook tegen Osm’75 worden de nodige spelers, vanwege schorsingen en blessures gemist. Vandaar dat O19 spelers, Daan en Shae in de basis mogen debuteren. Met volle vertrouwen in dit team, beginnen we aan deze belangrijke wedstrijd.
  De eerste helft is vooral koud en winderig. Waar Focus’07 veelvuldig in balbezit is, probeert Osm’75 iets terug te doen in de omschakeling. Onze mannen zijn slordig in balbezit, er is weinig beweging, waardoor de vrije man lastig te vinden is. Na wat speldenprikjes van onze hoofdmacht, is het Osm’75 dat tegen de verhouding in op 0-1 weet te komen. Dit seizoen is het zelden gelukt om na een achterstand de rug te rechten en te zorgen voor een tegenantwoord. Ook nu heeft het eerste elftal hier moeite mee. Het voetbal wordt er niet beter op. Dit resulteert in een 0-3 ruststand in het voordeel van Osm’75.
  Tijdens de rust refereren de supporters naar de wedstrijd van vorige week, waar een voorsprong van 3-0 werd weggegeven en we met 3-4 de bietenbrug op gingen. Alles is mogelijk, zal het kwartje nu wel de juiste kant op vallen? In de kleedkamer zet trainer Stef Ranshuysen de boel op scherp en past twee wissels toe. Bas en Sjoerd komen in het veld voor Amine en Daan.
  Met het verse bloed in de ploeg, gaat men de strijd aan. Alles of niets! Wat een geweldige instelling van Bas en Sjoerd. Met name de laatstgenoemde, brengt enorm veel energie in de wedstrijd. Waar de bal is, is Sjoerd om het duel aan te gaan. Waar de tweede bal opgevangen kan worden, staat Sjoerd. En met Bas als aanspeelpunt weet Focus’07 de wedstrijd te kantelen. Al snel na rust is het Thomas, die aan de rechter kant de bal krijgt. Hij dribbelt ouderwets naar binnen, lijkt de bal iets te ver voor zich uit te spelen, maar schiet vervolgens verwoestend raak! 1-3!
  Dit geeft de ploeg nog meer energie en hoop. Focus’07 blijft drukken. Een corner, getrapt door Dyan, belandt via het hoofd van Joey, tegen de handen van de keeper aan, in zijn eigen goal. De grensrechter vlagt omdat de bal uit zou zijn geweest, maar de goed leidende scheidsrechter die op de achterlijn stond oordeelt anders.
  Het is ijskoud op de tribune, maar van het spel en het scoreverloop krijgt het publiek het wat warmer. Waar ons team op storm begint te komen, hebben de weegoden hetzelfde idee. Vanwege de harde wind en de enorme hoeveelheid regen, besluit de scheidsrechter de wedstrijd te onderbreken. Dit leidt tot enorme gezelligheid op de tribune tussen beide supportersgroepen, die juist op het puntje van hun stoel zaten door alles wat deze wedstrijd gebeurde.
  Na 5 minuten komen beide ploegen weer het veld op. Vrij snel na de onderbreking wordt Joris op de linker kant weggestuurd, passeert twee man op de achterlijn en schiet de bal op goed geluk keihard voor het doel. Daar staat Bas, die de bal vanaf de 5 meter binnen kan lopen. 3-3, zal het dan toch?!

  De 86e minuut loopt, wanneer de achterlijn van Osm’75 weer bereikt wordt. De bal wordt voorgetrokken en daar staat Sjoerd klaar om de bal in te tikken. 4-3! Enorme vreugde op de bank en op de tribune! Kunnen onze mannen het nog een paar minuten vasthouden? Er wordt verdedigd als leeuwen. Waar het mogelijk is, blijft Focus’07 voetballen. Daar is het eindsignaal van scheidsrechter van Klinken. Er zijn 3 hele belangrijke punten behaald. Deze werden uitbundig gevierd, met man of the match Sjoerd en trainer Stef op het kratje in de kleedkamer. Aan de sfeer binnen het team ligt het zeker niet. Het eerste elftal is vastberaden om na de winterstop te gaan vlammen en de nodige punten te pakken, nu de gifbeker leeg lijkt te zijn.