• Meiden MO15-1 een ronde verder in de beker

    De meiden van Focus MO15-1 waren ongeslagen de eerste bekerwedstrijden doorgekomen en dus mochten ze vandaag aantreden voor de volgende ronde. Tegenstander DOVO MO15-2. Op papier een lastige tegenstanderd aangezien dit team een klasse hoger speelt en het in die competitie redelijk goed doet.

    De meiden van Focus lieten zien dat ze vanaf minuut 1 scherp en gedreven waren. Focus maakte het spel en kwam ook verdiend op 1-0 voorsprong. De meiden bleven voetballend de bovenliggende partij, maar moesten ietwat ongelukkig toch een gelijkmaker incasseren. Enige minuten was toen DOVO de bovenliggende partij maar de meiden van Focus herstelde zich goed, werden voetballend weer de betere en al snel kwamen de doelpunten. De ene keer uit mooi combinatiespel, de andere keer van goede schoten van afstand. De ruststand was een luxe en welverdiende 5-1.

    Na de rust was duidelijk dat het verzet gebroken was bij DOVO en drang bij Focus was verminderd. Toch kwamen de meiden nog door een goede aanval op 6-1. Een enkele speelster bij DOVO wilde nog wel iets forceren, maar verder als een paar kleine kansjes en schoten van veraf kwam het niet. Attent verdedigen en goed keeperswerk deden de rest en aanvallend kwam ook Focus nog wel bij het doel van DOVO. Toch was duidelijk dat de wedstrijd gelopen was en 6-1 was dan ook de eindstand.

    Een welverdiende overwinning en op naar de volgende bekerronde.