• KNVB 130 jaar: shirtje ruilen!

    Op 8 december 1889 richtte Pim Mullier de Nederlandschen Voetbal- en Athletischen Bond (NVAB) op. Zijn doel was om zoveel mogelijk Nederlanders te laten voetballen. Bijna 130 jaar later telt het voetbal ruim 1,2 miljoen leden en is het volkssport nummer één. De KNVB staat daarom dit seizoen stil bij de viering van 130 jaar georganiseerd amateurvoetbal.
     

    Om dit jubileum te vieren is een uniek jubileumshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland dit seizoen één exemplaar krijgt. Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Op deze manier is 130 jaar Nederlands amateurvoetbal verenigd in één uniek oranje shirt, als aandenken aan het feit dat we met elkaar het Nederlandse voetballandschap vormen en kleur geven.

    Recent kwam een KNVB-medewerkster bij Focus'07 langs 'om te ruilen'. Het KNVB-shirt krijgt een mooie plek in het wedstrijdsecretariaat en is daar te bekijken. Ons Focus'07-shirt krijgt, net als alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal, een ereplaats op de KNVB Campus in Zeist.