• Afgelopen 2 en 3 juni speelde de J09-1 hét toernooi om de Onderbouwcup 2018. Een geweldig georganiseerd toernooi van PVCV waar menig vereniging een voorbeeld aan kan nemen. We begonnen op zaterdagmiddag tegen PVCV J09-2. Helaas raakt Anna één minuut voor de eerste wedstrijd geblesseerd aan haar enkel, zwaar teleurgesteld moet zij het toernooi vanaf de zijlijn met ijs op haar enkel toekijken.

    De kids moeten even inkomen maar kunnen de wedstrijd wel makkelijk naar hun hand zetten en winnen overtuigend met 7-1. Dan volgt de wedstrijd tegen Buitenveldert. Een erg goed voetballende ploeg waar we wel goed tegen beginnen maar uiteindelijk een maatje te groot is. We verliezen deze wedstrijd dan ook met 3-1. Dan is Olympia aan de beurt. Een wedstrijd die niet lekker begint. We komen slecht in ons spel en kunnen niet de focus vinden om te imponeren. Het eindigt dan ook in 1-1, met een gelijkmaker van ons in de laatste seconde van de wedstrijd. Om op zondag de Champions League te mogen spelen moeten we de laatste wedstrijd winnen tegen sv De Meern. Zeker een waardige tegenstander, dus zit er niks anders op dan de mouwen op te stropen en er tegenaan te gaan. Zij beginnen sterk en al snel staan we 0-1 achter. Maar onze kids geven niet zomaar op en komen weer gelijk. Dan volgt een afgekeurd doelpunt van ons en word het moeilijk. De stress stijgt en paniek dreigt. De mouwen worden nog hoger opgestroopt en dan komen er oerkrachten aan te pas! Dan valt toch ons doelpunt en maken de kids het heerlijk af door te winnen met 3-1. 

    Zondagmiddag keren we dan weer terug in Vleuten voor de Champions League. We starten de kwartfinale tegen PVCV J09-1. Deze kids waren eerder onze tegenstander in de KNVB beker. Een verloren wedstrijd dus hadden we nog een appeltje te schillen! Na een goed begin en een 3-0 voorsprong vinden zij dan toch hun ritme en komen zij terug tot 3-3! Dat worden dus penalty’s. Dat blijft spannend tot de laatste strafschop. Onze keeper bewijst dan zijn kwaliteit en stopt de beslissende strafschop. Een ronde verder dus, waar we onze vrienden van Buitenveldert weer tegenkomen. Vol goede moed beginnen we aan de zware klus. Deze Amsterdamse talenten zijn echter moeilijk van de wijs te brengen. Alles word uit de kast gehaald en alle tongen hangen bij onze kids op de knieën, maar dat mag niet baten. Een volle wedstrijd keihard werken, waarvoor respect moeten we onze meerdere erkennen. We verliezen deze strijd met 6-2. Met opgeheven hoofd mogen we dan gaan strijden om de 3e plaats. De tegenstander is Barcelona Soccer, een voetbalschool. Vooraf niet verwacht zo hoog te kunnen eindigen gaan de kids er ook voor. Alle krachten worden nog één keer gebonden en dat heeft effect. Overtuigend weten ze deze wedstrijd te winnen met maar liefst 5-0. Hulde voor alle kids, keihard gewerkt met een dikverdiende 3e plaats op een toernooi op hoog niveau. Vreselijk moegestreden maar voldaan mag uiteindelijk Anna, weliswaar op krukken de beker in ontvangst nemen uit handen van de FC Utrecht mascotte!!

    Supertrots!!