• Het zit Focus ’07 niet mee

  Een goede wedstrijd spelen en dan verliezen, dat overkwam Focus ’07 op de berg van Rhenen tegen Candia ’66. Bij rust keek Focus ’07 tegen een 1-0 achterstand aan. Pas laat in de tweede helft lukte het Focus ’07 de gelijkmaker te scoren. Focus ’07 stuitte steeds tegen de man of the match de keeper van Candia ’66, die heldendaden verrichtte. Dat ontbrak Michel Sprong in de slotfase. Een speler van Candia ’66 zag hem ver voor het doel staan en schoof de bal over Michel heen tegen de lat. Michel had de pech dat de bal tegen zijn rug alsnog het doel inging. En in plaats van een verdiend punt kreeg men een nederlaag aan de broek, dat tegen de verhouding was. Dat moet zaterdag anders gaan tegen DEV Doorn.

  Focus ’07 bewees in de eerste helft dat zij de op papier sterkste ploeg waren, maar helaas werd dat niet in doelpunten uitgedrukt. Het lukte steeds maar niet en tegen de verhouding in nam Candia ’66 de leiding en die bleef gehandhaafd tot aan de rust.

  Na de rust ging Focus ’07 uit een ander vaatje tappen en Candia ’66 moest alle zeilen bijzetten om Focus ’07 van scoren af te houden. Candia ’66 had het geluk dat hun keeper uitgroeide tot een onneembare vesting. Toch slaagde Focus ’07 in het laatste kwartier op gelijke hoogte te komen. Helaas liep het alsnog mis met een ongelukkige omstandigheid zoals boven omschreven. Een tegen de verhouding 2-1 nederlaag kreeg Focus ’07 aan de broek en dat had anders moeten uitvallen, maar als het tegen zit, dan blijft het succes uit.

  Zaterdag komt DEV Doorn op bezoek en dat is ook een wisselvallige tegenstander waar Focus ’07 voor moet oppassen. Hopelijk heeft Focus ’07 zijn lesje geleerd en treden zij DEV Doorn met open vizier tegemoet.

  De uitslagen:
  Candia ’66 – Focus ’07 2-1
  Veenendaal – FC Oudewater 2-1
  Jonathan – DVSU 1-1
  CDW – Hees 1-1
  DOSC – Houten 0-6
  DEV Doorn – FZO 1-2
  VVZ ’49 – Bunnik ’73 3-1

  Het programma:
  Houten – Candia ‘66
  DVSU – Veenendaal
  Bunnik ’73 – CDW
  FC Oudewater – DOSC
  Hees – VVZ ‘49
  FZO – Jonathan
  Focus ’07 – DEV Doorn