• Focus JO12-3 maakt verwachtingen meer dan waar

  VAN UW ONAFHANKELIJK VERSLAGGEVER TER PLAATSE

  In het vroege ochtendgloren bonden de toppers JO12-3 de bekerstrijd aan met een geduchte tegenstander, SV Vechtzoom JO12-3. Wat belangrijker was, een vaste kracht in het team werd gemist. De solide middenvelder Levi S. was geveld door een blessure en een griep. De lege plek werd met verve opgevuld door een oude bekende van het team Diëgo van P. die zonder moeite zijn plek in zijn oude team weer innam. Coach Rob R. stelde een stevig basiselftal op met Daan B. in de spits en Sami Z. als controlerende middenvelder. Onafhankelijk arbiter René liet aftrappen om 8:45 uur bij een stevige windkracht 4 en floot een onberispelijke wedstrijd.

  De formatie van coach Rob R. schoot uit de startblokken en verdediger Ruben S. scoorde in de eerste minuut de openingstreffer. Dat gaf de nodige moed om vervolgens in goed verzorgd voetbal, waarin af en toe oogstrelend werd gecombineerd, de druk op het doel van de tegenstander te houden en de bal het werk te laten doen. Goed verzorgd positiespel maakte dat Sami Z. werd vrijgespeeld voor de goal en de overigens goed keepende doelman van Utrecht het nakijken gaf (2-0). Het moreel van de tegenstanders was echter nog niet gebroken en in felle duels werd een opening geforceerd in de tot heden gesloten verdedigingslinies van Focus en onfortuinlijk voor Focusdoelman Bram werd een tegengoal geïncasseerd. De wedstrijd lag weer open. En er waren nog drie kwarten te spelen.

  De mentale dreun van de tegentreffer werd mede door voortreffelijk en uitsluitend positief en opbouwend gejuich van de toegestroomde Focus-ouders ras verwerkt en in no-time lag de 3-1 in de touwen door een prachtig buitenkant rechtervoet waarmee linksbuiten Siebold van W. zijn waarde maar weer eens onderstreepte. In het verdeer verloop van de wedstrijd kreeg Focus het nauwelijks nog moeilijk. De druk lag naar voren, de linies waren gesloten door uitmuntend verdedigend werk
  van Anes. Een toevallig schot op doel werd kranig gekeerd door een katachtige reflex van doelman Bram en uit de kluts van de lijn gehaald door Quentin S. Op het middenveld dirigeerden Leslie en Diëgo de bal de ruimte in en met felle sprints wist Mats de bal menigmaal vervaarlijk voor het vijandelijk doel te krijgen. Bijna alle teamleden kregen nog kansen om de score uit te breiden, maar
  slechts Quentin benutte een kans uit een hoekschop. De eindstand (4-1) is een goede weergave van het wedstrijdverloop en onderstreept andermaal dat JO12-3 een talentvol team in ontwikkeling is, waar we nog veel van gaan horen. Op naar de volgende ronde.