• Focus ’07 verliest eerste punten

  Het eerste elftal van Focus ’07 heeft haar eerste punten verspeeld tegen een stug verdedigend DOSC. Voor rust wist Joey Hoffmans uit de kluts de verdiende 1-0 voorsprong te scoren. Echter na rust was de treffer van DOSC ook verdiend, want zij speelden in de tweede helft beter. Het werd dus een 1-1 gelijkspel en dat betekende de eerste verliespunten voor Focus ’07, die wel wat kansjes liet liggen.
  Zaterdag zal het anders moeten als men bij Veenendaal op bezoek gaat.
  Vol goede moed begon Focus ’07 aan de wedstrijd tegen DOSC. Focus ’07 nam gelijk het initiatief, maar moest uitkijken voor de lange halen die DOSC deed om de voorhoede aan het werk te zetten. Toch waren de beste kansen voor Focus ’07. Helaas het geluk was niet aan de zijde. Of er zat een been tussen of de bal ging net naast. Het leverde wel corners op, maar ook daaruit wist men niet te scoren. Bijna had DOSC de leiding genomen, maar met een reflex werd door een verdediger van Focus ’07 de bal van de doellijn gehaald. Focus ’07 kwam aan de leiding na een rommelige situatie voor het doel van DOSC. Iedere keer werd de bal door een verdediger van DOSC weggetrapt, maar het was uiteindelijk Joey Hofmans die de terugspringende bal in het doel frutselde. Met deze stand brak de rust aan.
  Na rust kreeg men bijna hetzelfde spel te zien als uit de vorige wedstrijd tegen FC Oudewater. Het was opnieuw DOSC dat alle aandacht vroeg. Focus ’07 kon maar moeiljk uit zijn verdedigde positie komen. En kwam men er uit, dat werd Habid el Indrissi steeds de voet dwars gezet, hetgeen hem een blessure opleverde. Kleine kansjes die Focus ’07 kreeg, werden niet in doelpunten omgezet. DOSC wist twintig minuten voor het einde op 1-1 te komen. Hierna ontspon zich een spannende wedstrijd, waarin beide ploegen probeerden de winnende treffer te scoren. Het lukte niet en bleef de 1-1 stand op het scorebord staan en waren de eerste verliespunten voor Focus ’07 een feit.

  Zaterdag zal er toch wel herstel moeten zijn, willen ze niet verder van VVZ ’49 en Jonathan achter raken, die nog geen punt hebben verspeeld. Zij gaan op bezoek bij Veenendaal en daar zal alles in het werk gezet moeten worden om de drie noodzakelijke winstpunten te halen.

  De uitslagen:
  DVSU - Houten 1-2
  Hees - Veenendaal 0-2
  VVZ ’91 - DEV Doorn 4-0
  FZO - CDW 0-1
  Bunnik ’73 - Jonathan 2-4
  FC Oudewater - Candia ’66 4-2