• Focus ’07 vergeet zichzelf te belonen met minimaal 1 punt

  Zaterdag moest Focus ‘07 thuis aantreden tegen Brederodes uit Vianen. Voor onze trainer een speciale wedstrijd! Hij was namelijk vorig seizoen nog trainer van dit elftal en is er op non-actief gesteld.
   
  Focus ‘07 miste door blessures en vakanties opnieuw een aantal spelers. Toch gelukt om met een representatief elftal te starten. Speciale vermelding, het debuut van Raúl Beck uit de O19 die in de basis startte en dit zeer verdienstelijk deed.
   
  Het begin van de wedstrijd was voor beide ploegen aftastend. Zonder echt gevaarlijk te worden had Brederodes het betere van het spel en deelde enkele speldenprikken uit. Eind eerste helft werd de sfeer grimmiger en ging het er soms onvriendelijk aan toe. Bij een aantal opstootjes werd de scheidsrechter genoodzaakt een drietal gele kaarten te trekken. Een van deze kaarten was helaas voor onze verdediger Matti de Gram.
   
  In de rust kon trainer Olf de puntjes op de welbekende i zetten, wat resulteerde dat Focus ‘07 meer uit zijn schulp kroop, goede aanvallen op de mat zette en daarmee goede kansen wist te creëren. Een van deze aanvallen werd helaas onschadelijk gemaakt door een verdediger van Brederodes door het weggeven van een corner. Deze corner werd door Farley Elstak indraaiend voorgegeven tot voorbij de tweede paal waar Bram van den Berg-Jeths de bal tegendraads kon inkoppen. Waarschijnlijk had de scheidsrechter doellijn technologie tot zijn beschikking en zag hij als één van de weinigen dat de bal over de doellijn is gegaan en wees hij gedecideerd naar de middenstip. De ontlading was groot bij onze spelers en toeschouwers, we hadden een terechte voorsprong te pakken. De spelers van Brederodes protesteerden massaal bij de scheidsrechter en reclameerden het toegekende doelpunt. Zonder effect, want de scheidsrechter bleef bij zijn standpunt.
   
  Focus ‘07 had nu de luxe positie verworven om voor het eerst dit seizoen een voorsprong te mogen verdedigen. Jammer genoeg duurde dit niet lang, want 4 minuten later, in minuut 72, scoorde Brederodes alweer de gelijkmaker. Uit een corner kon de spits van Brederodes de bal terugkoppen in de 5 meter, waar de net ingevallen Elroy Vroege helemaal vrij stond en dit cadeautje gretig benutte.
   
  Met nog een kwartier voor de boeg gingen beide ploegen op zoek naar de voorsprong. Focus ‘07 sloeg toe, het was Dyan Baumgarter die op aangeven van Bas Leenen in minuut 80 de 2-1 op het scorebord bracht. Van deze voorsprong viel nog korter te genieten dan de vorige. Twee minuten later kwam de gelijkmaker en moesten we opnieuw op zoek naar de overwinning. In minuut 84 ging Jesse Wammes in een verdedigende actie te hard door op zijn tegenstander en deze actie werd (te zwaar) bestraft, namelijk met een rode kaart. Focus ‘07 was nu genoodzaakt om met een man minder het eerste competitiepunt te gaan verdedigen. Hier leek men met hard werken in te gaan slagen.
   
  Maar dan had men buiten de leidsman gerekend, deze gaf op een gegeven moment aan dat er nog 1 minuut te spelen was. Helaas stond waarschijnlijk zijn horloge stil, want 5 minuten na dat moment werd de bal in de 16 meter van Focus ’07 ingepompt. Door niet resoluut te verdedigen kon er een aanvaller van Brederodes zijn kruin onder de bal brengen en ging deze in een alles of niets poging het doel van Focus ‘07 in.
   
  De teleurstelling was enorm bij de spelers, staf en toeschouwers van Focus ‘07 toen de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot.
   
  Een goede wedstrijd gespeeld, maar helaas met lege handen achtergebleven.

  De uitslagen:
  DESTO - Everstein 1-1
  Kockengen - Houten 0-7
  Focus ’07 - Brederodes 2-3
  OSM ’75 - Jonathan 3-4
  HSSC ’61 - FZO 0-0
  DVSU - Vriendenschaar 2-0
  Hercules - Voorwaarts 2-1

  Het programma:
  Houten - DESTO
  SC Everstein - Kockengen
  Brederodes - OSM ‘71
  FZO - Focus ‘07
  Jonathan - Voorwaarts
  DVSU - HSSC ‘61
  Vriendenschaar - Hercules