• Focus ’07 komt niet verder dan puntendeling

  Ondanks dat het bezoekende DEV Doorn op de 13e plaats staat, was het een tegenstander waar terdege rekening gehouden moest worden. Focus ’07 keek dan ook tweemaal tegen een achterstand aan. Gelukkig wist Focus ’07 terug te komen en de gelijkmaker te scoren, maar de winnende drie punten kwamen niet tevoorschijn. Het werd een 2-2 gelijkspel en dat was een tegenvaller voor Focus ’07, dat zo gehoopt had op weer een overwinning.

  Focus ’07 werd gelijk al met de neus op de feiten gedrukt dat DEV Doorn vocht voor de winst. In de eerste minuten wist DEV Doorn uit een corner de eerste treffer te scoren. Focus ’07 zette alles op alles om de gelijkmaker te scoren. Daar slaagde het in toen van rechts de bal werd voorgetrokken en de bal tegen de lat belandde. Jesse Wammes gaf het laatste tikje en dat betekende 1-1. Focus ’07 was dicht bij een doelpunt toen Ayo de Pater hard inkopte, maar even fantastisch sloeg de keeper de bal uit het doel. Ook keeper Michel Sprong moest een paar keer zijn talenten tonen. Zo brak de ruststand aan met 1-1.

  Ook in de tweede helft keek Focus ’07 weer snel tegen een 1-2 achterstand aan. Focus ’07 moest alle zeilen bijzetten om de bezoekers van verder scoren af te houden en te proberen de gelijkmaker te scoren. Na twintig minuten spelen in de tweede helft scoorde Joey Hofmans de gelijkmaker. Trainer Raymond Graanoogst zette daarna Nick van der Horst in om meer steun te geven aan de voorhoede. Focus ’07 kreeg vele kansen, maar het verdiende doelpunt bleef uit. De wedstrijd eindigde in 2-2. Twee verliespunten voor Focus ’07 die nu verder van de top van de ranglijst zakte.

  Zaterdag kan Focus ’07 wat goedmaken, maar het is geen gemakkelijke opgave. Zij gan naar een van de koplopers Jonathan en dan zal men moeten bewijzen, dat Focus ’07 voor de bovenste plaatsen gaat.

  De uitslagen:
  Houten - Candia ’66 3-0
  DVSU - Veenendaal 0-3
  Bunnik ’73 - CDW 2-3
  FC Oudewater - DOSC 4-1
  Hees - VVZ ’49 1-1
  FZO - Jonathan 3-3
  Focus ’07 - DEV Doorn 2-2

  Het programma:
  Bunnik ’73 - Hees
  Candia ’66 - DOSC
  Jonathan - Focus ‘07
  Veenendaal - Houten
  CDW - DVSU
  DEV Doorn - FC Oudewater
  VVZ ’49 - FZO