• Focus ’07 JO19-2 wint ruim van VVIJ JO19-5

  Zaterdag 7 maart

  Eindelijk, na drie weken geen wedstrijd spelen, mag JO19-2 weer aan de bak. Ondanks dat het de afgelopen week veel geregend heeft, zag het veld er goed uit en met de zon aan de hemel was het een mooie dag om te voetballen.

  Er werd gespeeld tegen VVIJ JO19-5, de twee na laatste, dus het lijkt misschien makkelijk, maar dat is zeker niet zo. Dat wisten we al van de najaarscompetitie, waar ze ook bij ons in de poule zaten en we moeizaam wonnen met 2-1. 

  12:00 uur, daar gaan we dan.  Het was weer even wennen, passing en aannames moesten wat beter, maar uiteindelijk lukte dat na verloop van tijd. Focus begon wat meer druk te zetten en kwam veel meer in balbezit. Langzaamaan kwamen er kansen, dus het was wachten op de 1-0. Het was Makram die de score opende met een mooi laag schot. Toch moest Focus oppassen, omdat VVIJ een paar snelle jongens voorin heeft waar de verdediging van Focus zich soms op verkeek. De verdediging hield goed stand en Focus kon door Bart, Matthijs en Lucas nog drie keer scoren voor rust. Ruststand 4-0.

  De tweede helft begon Focus met een andere centrale verdediging. Dat was even wennen waardoor VVIJ toch kans zag om te scoren en op 4-1 kwam. Vrij snel kon Kai scoren door een mooie aanval van rechts door Quinten die een voorzet gaf:  5-1. VVIJ kreeg even meer grip en een snelle voorhoedespeler van VVIJ zag kans om langs de Focus verdediging te komen en met een fraaie wip over de keeper te scoren: 5-2. Even daarna, weer een aanval van VVIJ , schot en de scheidsrechter ziet de bal tegen een arm gaan: penalty. De VVIJ speler neemt een aanloop, schiet en Ive houdt de bal fantastisch tegen, pfff. Dat was even schrikken, bijna 5-3. Focus zette een tandje bij waardoor ze nu weer meer balbezit en grip op de wedstrijd kregen. Verdedigen ging stukken beter, middenvelders wonnen meer duels en er waren meer aanvallen richting de goal van VVIJ. Dit resulteerde in mooie doelpunten van Rick, Makram (schot hoog in de kruising) en twee keer Kai (waarvan 1 mooie solo): 9-2.

  Tegen het einde was er een klein akkefietje, maar dat werd snel en goed opgelost. De wedstrijd werd uitgespeeld zonder extra doelpunten. Eindstand 9-2 voor Focus.

  Op naar de volgende wedstrijd, 14 maart tegen Lopik JO19-2 dat samen met Focus bovenaan staat. Wordt spannend!