• Focus ’07 geveld door penalty in verlenging

  Er was natuurlijk alles aan gelegen om de eerste hindernis voor promotie naar de tweede klasse te volbrengen. De eerste hindernis was te proberen thuis te winnen van nummer drie uit de andere klasse FC Hilversum.
  In de eerste helft kon Focus ’07 maar moeilijk in haar spel komen en waren de bezoekers de betere ploeg dat onderstreept werd door een doelpunt, 0-1. Focus ’07 slaagde vlak voor rust erin de gelijkmaker te scoren. Die kwam van de voet van Joris van Zanten.
  In de tweede helft was Focus ’07 heer en meester over haar terrein en FC Hilversum kreeg het zwaar. Vooral toen Focus ’07 een penalty kreeg toegewezen.
  Dyan Baumgartner plaatste zich achter de bal, maar zag tot zijn ontzetting dat de keeper met een katachtige reactie de bal voor de lijn wegrantselde. Hans Odijk had daarna de pech dat zijn schot tegen de binnenkant van de paal weer het veld inhobbelde, terwijl Stef Ranshuijsen van dichtbij de bal in de handen van de Hilversum-keeper plaatste. Focus ’07 verdiende de bevrijdende treffer en de
  winst. Het bleef helaas 1-1 en moest er verlengd worden. In de eerste helft van de verlenging werd er niet gescoord. Echter in de tweede verlenging kreeg FC Hilversum een penalty na een overtreding in het strafschopgebied van Focus ’07.
  De speler van FC Hilversum liet keeper Michel Sprong vergeefs reageren en scoorde de 1-2. Het toch al moegestreden Focus ’07 probeerde de gelijkmaker te forceren om zodoende nog een penaltyserie uit te halen. Het alles of niets offensief leverde niets op. FC Hilversum wist er 1-3 van te maken en daarmee was het pleit beslecht. FC Hilversum gaat komende zaterdag bij Lopik proberen zich naar de finale te spelen.
  Trainer Raymond Graanoogst en zijn staf mogen trots zijn op hun spelers. Ze zijn tot het uiterste gegaan en hebben alles in de strijd gehaald, maar het kleine beetje geluk ontbrak en dat brak hen op.