• EVEN VOORSTELLEN: NIEUW HOOFDTRAINERSDUO ZATERDAG 1

  Onze voetbalclub kan alleen bestaan met de hulp en de inzet van velen. Om te laten zien wie dit allemaal zijn en wat hen allemaal bezighoudt op onze club, is de serie ‘Even voorstellen’ van start gegaan. Deze keer heeft het nieuwe hoofdtrainersduo van Zaterdag 1 dezelfde vragenlijst voorgelegd gekregen (inclusief een aantal specifieke vragen ten aanzien van het eerste elftal).

  Wie zijn jullie?
  Mijn naam is Stef Ranshuijsen 32 jaar en woon al 30 jaar in Culemborg. Samen met mijn vriendin de trotse ouders van een zoon en een dochter.

  Ik ben Michel Saghy, 47 jaar en geboren en getogen in Culemborg. Ik woon samen en heb 2 dochters.

  Welk deel van de club (activiteiten) nemen jullie voor jullie rekening?
  Stef: Op de eerste plaats ben ik supporter van het team van mijn zoon en Michel zijn dochter. Verder nemen wij komend seizoen de leiding over het eerste elftal. Wij mogen de training voorbereiden, training geven, wedstrijdbesprekingen en wedstrijden begeleiden. Dit doen wij samen met een fantastische staf. Wij moeten er eigenlijk voor zorgen dat de spelers van het eerste aan niks ontbreekt om op zaterdag een goede prestatie neer te zetten.

  Michel: Dit seizoen speelden mijn beide dochters bij Focus ’07. Dus dat zijn al 5 trainingen in een week en daarnaast op zaterdag of met Anna of Jasmijn mee. Daarnaast hielp ik dit seizoen op woensdagmiddag mee met de jo8/9 training.

  Wat houden die activiteiten precies in?
  Dit betekent voor dinsdag en donderdag een training voorbereiden en geven, zodat het team zo goed mogelijk voorbereid is voor zaterdag. Dit houdt in dat wij op dinsdag en donderdag op de club zijn om met de fysio bij te praten en de spullen klaar te zetten. Daarna geven we dan training aan de selectie. Op zaterdag brengen we met de dan gemaakte opstelling ons tactisch plan in uitvoering. En dat moet natuurlijk weer leiden tot een door ons gewonnen wedstrijd!

  Is er iets dat jullie typeert?
  Ik denk dat wij altijd van het positieve uitgaan en trainen en spelen naar de mogelijkheden van de spelers.

  Welke historie hebben jullie met de club?
  Stef: Ik heb zelf 10 jaar in het eerste gevoetbald. Mijn zoon is op zijn 3e bij de kabouters begonnen en niet meer weg te krijgen bij Focus’07.

  Michel: Ik heb van mijn 5e tot mijn 16e bij Fortitudo gevoetbald en daarna 19 jaar bij Culemborg ’67 waarvan ongeveer 10 jaar in het eerste elftal, waarvan de laatste 4 jaar als speler/trainer (dat kon toen nog). Nu voetbal ik al enkele jaren bij Focus ’07 bij de 35+. Ik ben dus bekend met het blauw-wit, het oranje en het huidige rood-geel. Mijn beide dochters spelen hier in de JO11-1 en in de JO8-1. JO8-1 heb ik ook nog enkele jaren getraind.

  Wat maakt deze club dat jullie hiervoor activiteiten willen uitvoeren?
  Stef: De mensen binnen de vereniging. Veel vrienden en bekenden zijn lid bij deze mooie vereniging. Verder heb ik altijd in de jeugd van Fortitudo gespeeld, dus ook wel een beetje jeugdsentiment.

  Michel: Toen mijn oudste dochter 6 jaar geleden wilde gaan voetballen was het voor mij logisch dat ze hier ging voetballen. Ik heb natuurlijk zelf bij beide voorgangers gevoetbald en ken daardoor veel mensen hier en heb daardoor ook automatisch een binding.

  Wat vinden jullie nu het mooie aan deze activiteiten?
  Stef: Het op het veld staan met deze mooie groep, een glimlach te zien op de gezichten en samen aansprekende resultaten neer te zetten. En ik vind het ook mooi om met zijn allen na de wedstrijd in de kantine een drankje te doen en naar alle verhalen te luisteren.

  Michel: Een team helpen ontwikkelen, een goede groepsdynamiek creëren en dan ga ik ervan uit dat de resultaten vanzelf komen.

  Hoe zie je de samenwerking in het 2-manschap en waarom gaat dat ook goed werken?
  Michel en ik kennen elkaar al jaren en zijn beide verkocht aan het spelletje. Dus er gaat heel veel gepraat en gediscussieerd worden. We hebben beide een duidelijke mening over voetbal. Vaak liggen we op een lijn en ik kijk vooral uit als we dat niet liggen. Dan mogen we elkaar gaan overtuigen welke werkwijze, opstelling of systeem we moeten toepassen. En ik denk dat we daar alleen maar beter van worden.

  Wat zijn de plannen met Zaterdag 1?
  We hebben het dit seizoen heel moeilijk gehad. Ik denk dat de groep zelf weet dat ze in de spiegel moeten kijken. Er moest te vaak gewisseld worden, omdat jongens niet fit waren en niet verder konden. Wekelijks moest er een nieuwe opstelling gemaakt worden. Het zou voor komend seizoen fijn zijn als we meerdere wedstrijden in de zelfde formatie kunnen spelen.

  Verder leek het plezier wat te ontbreken. Wij gaan er alles aan doen het plezier en de resultaten terug te krijgen. We willen aankomend seizoen laten zien dat deze mooie groep veel kwaliteit heeft en inmiddels ook wel wat ervaring. De jeugd komt er ook, aan dus de concurrentie zal alleen maar toenemen.

  Hoe zien jullie de voetbalontwikkelingen van Focus ‘07 in de breedte?
  De jeugdopleiding van Focus ’07 de afgelopen jaren echt sprongen gemaakt. Er is bij de onderbouw begonnen met bouwen aan een goede jeugdopleiding. Alle eerste jeugdteams spelen inmiddels hoofdklasse en doen het naar behoren.

  Verder is de club druk bezig met een technisch beleidsplan voor de komende jaren. We willen dat de Za-1, Za-2 en JO19 veel samenwerken, zodat we het niveau in de breedte zich ontwikkelt. We willen dat er de komende jaren nog veel meer Focus ’07-jongens hun debuut maken. Het moet leuk en normaal worden om vanuit de hoogste jeugdelftallen door te stromen naar de selectie.

  Hoeveel tijd besteden jullie aan de club?
  De afgelopen periode wel iets meer dan gebruikelijk. Maar het zal voor ons ieder rond de 15 uur per week zijn, als supporter en trainer.

  Waar zijn jullie het meest trots op / tevreden mee?
  Stef: Als ik kijk naar hoe het niveau en de aantallen van de jeugdopleiding omhoog is gegaan. Denk ik dat iets is waar wij met z’n allen heel trots op mogen zijn.

  Michel: De organisatie is al veel beter dan een aantal jaren geleden en ik vind het fijn dat er bereidheid is om verder te zoeken naar verbetering. Inderdaad het niveau is echt met sprongen omhoog gegaan.

  Hebben jullie nog verbeterpunten waar de club wat aan zou kunnen hebben?
  Stef: Het eerste wat in me opkomt is een ballonpomp met een tuutje die niet kapot kan of alle trainers een eigen tuutje geven.

  Michel: Haha, de pomp ja … en die gladde rand voor de kantine als we daar toch eens traptreden van zouden kunnen maken.

  Wat maakt Focus'07 een unieke club?
  De mix van echte Culemborgers en ook veel mensen van ‘buiten’ die in Parijsch zijn komen wonen.

  Wat zou je de overige leden willen meegeven?
  Als iedereen wat vrijwilligerswerk oppakt, dan blijft deze mooie vereniging alleen maar groeien.