• Even voorstellen: Communicatiecommissie

  Onze voetbalclub kan alleen bestaan met de hulp en de inzet van vele vrijwilligers. Om te laten zien wie dit allemaal zijn en wat hen allemaal bezighoudt op onze club, is de serie ‘Even voorstellen’ van start gegaan. Iedere groep krijgt dezelfde vragenlijst voorgelegd. Deze keer de Communicatiecommissie. 

   

   
  Foto vlnr: Yvonne Copier, Karel de Beus, Daniël Doornik, Carole Rey,  Gültekin Saybas. Ontbrekend op de foto: Gabrielle van Appeldoorn en Jaap Zee 

  Wat doet de communicatiecommissie? 
  Onze commissie houdt zich bezig met het verbeteren en bevorderen van zowel de interne als de externe communicatie van de club. Dat is veel omvattend. Meest zichtbaar is de inzet van Facebook, Instagram, LinkedIn, onze website en de tv-schermen in de kantine. Belangrijk bij de inzet van de verschillende communicatiemiddelen is dat we onze doelgroepen: leden, ouders, vrijwilligers, sponsors, bezoekers en geïnteresseerden weten te bereiken. We dragen zorg voor het tijdig plaatsen van nieuwsberichten en beeldmateriaal, het reageren op (social media) berichten, schrijven van o.a. vacatureteksten, pers- en nieuwsberichten en niet te vergeten het fotograferen van wedstrijden en activiteiten van Focus’07 verenigingsbreed. Belangrijk daarbij is ook dat de werking van de techniek, de lay-out/huisstijl en het gebruikersbeheer voor de website en mail geregeld is. We geven daarnaast ook (communicatie)advies en denken graag mee over de communicatieaanpak van de diverse activiteiten en evenementen van Focus. 

  De rolverdeling binnen de commissie is als volgt:
  Carole: fotografie en beheer Instagram. Carole is eerste aanspreekpunt voor de fotografie. Op gebied van fotografie is er een samenwerking met Theo van Dam. 
  Daniël: voorzitter communicatieoverleg, linking pin vanuit bestuur 
  Gabrielle: tekstredactie, pers
  Gültekin: beheer Facebook, LinkedIn en Instagram  
  Jaap Zee: webmaster, websitebeheer en office 365
  Karel: webmaster (technisch beheer), websitebeheer, narrowcasting en office 365 
  Yvonne: tekstredactie, vacatures, pers  

  Is er iets dat jullie groep vrijwilligers typeert? 
  Carole: “Wij zijn een hele gezellige club die goed samen kan functioneren. Wekelijks moeten we samenwerken. Ik waardeer ieders inzet. Het is fijn om met mensen die echt gemotiveerd zijn en van kwaliteit houden samen te werken. Ik geniet ervan.”
  Gültekin vult aan: “Vrijwillig met veel passie”. 

  Welke historie hebben jullie met de club?  
  Gültekin (alias Koekie) is een geboren en getogen Culemborger. Vanaf zijn 6e tot aan zijn 13e heeft hij bij Fortitudo gevoetbald. Daarna volgde de nodige transfers (binnen Culemborg). Inmiddels voetbalt zijn zoon van 10 al zo’n 6 jaar bij Focus en vervult Gültekin diverse rollen binnen de club. Zo zit hij ook in de toernooicommissie.
  Ook Karel heeft een voetbalhistorie in Culemborg. Is op zijn 15e begonnen met voetballen bij Culemborg ’67 en heeft daarnaast trainersactiviteiten opgepakt, ook bij het team van zijn zoon. De fusie tussen Fortitudo en Culemborg’67 bracht hem bij Focus. Naast zijn voetbalactiviteiten heeft Karel zich altijd ingezet voor opzet en onderhoud van de clubwebsite. Carole is via haar zoon in de JO11-1 verbonden aan Focus. Naast de communicatiecommissie zit Carole sinds kort ook in de sanctiecommissie. Ook Jaap heeft voetballende kinderen binnen de club. Dit geldt ook voor Yvonne. Zij heeft een keeper/scheidsrechter in de JO19-3 en een zoon in de JO15-1 en niet op de laatste plaats een man die de financiën voor de club op orde houdt. Gabrielle draait sinds begin dit jaar mee in de communicatiecommissie. Zelf geeft ze aan geen historie met de club te hebben. Ze heeft wel een schoonzoon en kleinzoon die bekenden zijn bij Focus’07. 

  Wat maakt deze club dat jullie hiervoor activiteiten willen uitvoeren? 
  Karel: “Ik vind voetbal een mooie sport en ik wil graag dat leden het ook leuk vinden bij Focus’07 en met plezier voetballen. Ik ben nog van de oude stempel en doe graag van alles voor de club. Helaas zie je dat tegenwoordig minder bij de jongeren.”
  Gültekin: “Aangezien ik vond dat het een aantal jaren geleden niet echt geweldig was gesteld met de binding van leden en ouders wilde ik daar iets aan doen. Dat kan via deze commissie.”
  Carole: “Ik ben begonnen met het fotograferen van het team van mijn zoon en op een gegeven moment ben ik me er bewust van geworden dat er veel teams waren die zelden aandacht kregen op social media. Ik wilde daar verandering in aanbrengen. Focus is een vereniging met veel leden die het allemaal verdienen om in het zonnetje te worden gezet.”
  Yvonne: “Je bent met elkaar de club. Het is altijd makkelijk wijzen en zeggen dat ‘de club’  iets niet goed doet. De club dat ben jij en ik. Ik zet dan ook graag mijn communicatiekwaliteiten in om een steentje bij te dragen.”
  Gabrielle: “Het is leuk om op deze manier nog een beetje actief te zijn in mijn oude werkgebied.” 

  Waar zijn jullie het meest trots op / tevreden mee?  
  Carole: “Onafhankelijk van hun leeftijd en in welk niveau van de competitie ze spelen, word ik altijd geraakt door de drive van de spelers tijdens een wedstrijd. Ook hoe ze krachtig en tegelijkertijd soepel kunnen bewegen is echt fascinerend voor mij. Dat probeer ik te vangen met mijn camera en vervolgens te delen. Het is altijd fijn als ik positieve berichten terug krijg van teamleiders namens ouders of spelers of online. Het voelt ook heel goed als ik spelers elkaar zie taggen op Instagram en complimenten aan elkaar zie geven voor hun actie.”
  Karel: “Focus is een unieke club met een mooi complex en veel leden. We doen ons best leden te plezieren, vrijwilligers te enthousiasmeren en te zorgen voor goede inzet van de communicatiekanalen.”
  Carole vult nog aan: “Mooi om te zien dat Focus een multiculturele club is waar iedereen welkom is zoals hij/zij is.” 

  Wat zou je de overige leden willen meegeven?
  Carole: “Wees dankbaar voor deze mooie club en zijn vrijwilligers. Als je wilt dat er iets veranderd, kom dan helpen!”
  Yvonne: “De inzet van vrijwilligers is essentieel voor een club. Je hoeft er geen uren per week aan te besteden. Er zijn ook activiteiten die tijdelijk wat man/vrouwkracht vragen. Iedere bijdrage is welkom. Het geeft je ook nog eens een goed gevoel!” 

  De communicatiecommissie is als volgt te bereiken:  Input voor de communicatiecommissie 
  Communiceren is niet alleen iets wat door de communicatiecommissie wordt gedaan. Wij helpen en ondersteunen. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Heb je wetenswaardigheden, foto’s of andere input laat het ons weten, zodat we het kunnen delen of andere acties kunnen ondernemen. 

  E-mailadres: communicatie@focus07.nl  
   
  Volg jij Focus al op Facebook, Instagram en LinkedIn? 
  Dit zijn onze accounts: 
  Facebook: https://www.facebook.com/svFocus07/  
  Instagram: https://www.instagram.com/focusculemborg/  
  LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/sv-focus-07 


  Er zijn nog veel punten die bij Focus’07 voor verbetering vatbaar zijn. Heb je interesse in vrijwilligerswerk / zijn er onderwerpen die je binnen de club als vrijwilliger wil oppakken, neem dan contact op met de club via: vrijwilligers@focus07.nl t.a.v. de secretaris. Als vereniging kun je niet genoeg vrijwilligers hebben; ‘vele handen maken een leuke voetbalclub!’