• Even voorstellen: Accomodatiebeheer

  Onze voetbalclub kan alleen bestaan met de hulp en de inzet van vele vrijwilligers. Om te laten zien wie dit allemaal zijn en wat hen allemaal bezighoudt op onze club, is de serie ‘Even voorstellen’ van start gegaan. Iedere groep krijgt dezelfde vragenlijst voorgelegd. Het team Accomodatiebeheer bijt het spits af via ‘woordvoerder’ Eric Lamboo. Op de foto v.l.n.r. bovenste rij: John Maassen, Simon van der Voort, Wim van het Pad, Pierre Ruyters, Aart Leenen. Onderste rij: Kees van Velzen, Pieter Helmond, Eric Lamboo, Lodewijk Coenmans, Jan Laponder (niet op de foto).

  Eric Lamboo: “Wij zijn een clubje mensen die het niet aan konden zien dat er e.e.a. mis ging bij de club. Velen van ons stoorden zich aan de achteruitgang van de accommodatie. Een klein voorbeeld, netten die kapot waren, vlaggenmasten die afgebroken waren of waarvan onderdelen ontbraken, loszittende reclameborden, verlichting die niet werkte, slechte kitvoegen in de douches etc.”

  Eric is in deze groep als huismeester actief en breng in kaart wat er mis is in en bij het clubgebouw. “Er zijn onderdelen die de gemeente Culemborg onderhoudt en voor de overige zaken wordt geprobeerd om dit zelf met vrijwilligers op te pakken of eventueel via het bestuur uit te besteden.” Ook vervult Eric nog de rol van trainer en heeft hij gevoetbald bij Fortitudo. Diverse andere groepsleden hebben ook nog bij Fortitudo gevoetbald; Aart, Pierre, Wim, Simon, of bij Culemborg’67, zoals Kees.

  Een groot compliment gaat uit naar Pieter. “Pieter heeft alle werkzaamheden ‘die ons groepje nu doet’ binnen onze club enige tijd alleen gedaan. Dat dit onmogelijk is snapt iedereen, maar Pieter deed het wel.” In het team is Pieter nu de aangewezen persoon als terreinmeester, dat wil zeggen alles om de gebouwen heen en dit wordt samen met vrijwilligers opgepakt..

  Al het andere werk is als volgt onderverdeeld:
  - Aart: staat altijd paraat om met welke klus dan ook mee te klussen en is tevens scheidsrechter binnen de club. Aart is bijna met pensioen en werkt nu nog bij het UMC.
  - John: heeft in het bestuur de portefeuille Accomodatiezaken en begeleidt het team met de organisatie.
  - Kees: de komiek van het team, is de man die al jaren zorgt dat de vuilnisbakken naast de velden worden geleegd en o.a. het terras wordt schoongehouden. Kees is altijd onderhoudstimmerman geweest bij Van Dillen en is nu met pensioen.
  - Pierre: is de elektricien binnen het team en klaart hierbij diversen klussen, tevens draait hij zijn handen niet om voor andere klussen.
  - Wim: werkt nu nog bij Gispen en is de alleskunner / doener van het team. Wim is jaren leider van het eerste elftal geweest.
  - Simon: de tuinman van de club die ook andere hand- en spandiensten voor de club verzorgt. Zo is Simon ook scheidsrechter van de club.
  - Lodewijk: heeft in de machinebouw gezeten en is een echte techneut die van alles oppakt. Lodewijk is net met pensioen en doet naast Focus’07 nog meer vrijwilligers werk.
  - Jan: is net met pensioen gegaan en heeft gewerkt als monteur bij Hatz. Jan is trainer geweest en voetbalt net als een aantal anderen in dit team op zondag in de trimclub nog mee. Jan sluit dit komende jaar bij het team aan.  

  “We zijn een hechte groep en kunnen veel lachen met elkaar, een voordeel is dat iedereen wel wat kan en niet te beroerd is om de handen uit de mouwen te steken. Wij klussen meestal nu op maandagavond en als er wat extra’s moet gebeuren proberen we dat op zaterdag te doen.” Het meeste is het team dan ook wanneer het bij Focus’07 weer netjes is en blijft.  “Het is niet leuk als je met z’n allen probeert het netjes te maken en dat dan personen (leden of bezoekende gasten) de boel vernielen. Zo zijn er recent ook weer sensoren bij de douches, plafondplaten, en zeepdispensers gesloopt. Eric: “DAT MOET STOPPEN!”

  Eric hoopt dat de clubleden elkaar aan durven te spreken bij misstanden. En ook als je iets per ongeluk kapotmaakt, dit gewoon meldt en dat het team het dan kan repareren.

  Er zijn nog veel punten die bij Focus’07 voor verbetering vatbaar zijn. Heb je interesse in vrijwilligerswerk / zijn er onderwerpen die je binnen de club als vrijwilliger wil oppakken, neem dan contact op met de club via: vrijwilligers@focus07.nl t.a.v. de secretaris. Als vereniging kan je niet genoeg vrijwilligers hebben; ‘vele handen maken een leuke voetbalclub!’