• Deceptie tegen oud trainer Graanoogst van Desto

    Een speciale wedstrijd voor het team van Focus ‘07. Er werd gespeeld tegen het team van oud trainer Raymond Graanoogst. Geen tijd voor sentimenten. Focus ‘07 was van plan het goede resultaat tegen Vriendenschaar een vervolg te geven.

    Focus ‘07 begon slordig aan de wedstrijd en kon niet echt doordrukken. Een goed opgezette aanval van Desto leidde in de 23e minuut tot een overtreding van Joey in de 16 meter. De toegekende penalty werd onberispelijk ingeschoten, 1-0 achter! In de 27e minuut een grote kans voor Focus ‘07. Na goed druk zetten komt de bal bij Silas die de bal achter de verdediging legt voor Illias die de keeper dwingt tot een redding. Hierdoor gesterkt, breekt er een fase aan waarin Focus wat mogelijkheden begint af te dwingen. Helaas zit het geluk Focus ‘07 niet mee. De rust breekt aan met 1-0 achterstand.

    Na rust komt Focus ‘07 niet scherp uit de kleedkamer. In de 50e minuut leidt Focus balverlies in de opbouw bij Bram en na zwak verdedigend omschakelen is het een koud kunstje voor de spits van Desto om de bal binnen te tikken. In de 55e minuut volgt een zondagsschot van Desto die zo in het doel vliegt. In de 58e minuut wordt een onderschepte vrije trap door de keeper van Desto diep gespeeld. Wederom ziet de verdediging van Focus ‘07 er niet goed uit en wordt een verdediger te simpel afgetroefd. Weer een koud kunstje voor de spits van Desto om dit buitenkansje te benutten.

    In de 74e minuut laat Sander onze doelman zich verrassen. Een als voorzet bedoelde bal zeilt over hem heen en belandt in de goal. In de 76e minuut wordt een verkeerde inspeelbal van Jesse door de rechtsbuiten van Desto opgepikt en die gunt zijn maatje voorin de goal. Focus ‘07 is helemaal de weg kwijt en wordt een speelbal voor Desto. In de 85e minuut een afstandsschot van buiten de 16 meter die de keeper van Focus ‘07 te machtig is. Dit betekende de 7-0 en tevens de eindstand!

    In deze wedstrijd liet Focus ‘07 twee gezichten zien. Voor rust niet geweldig spelend, maar praktisch geen kans weggevend. Na rust was de ploeg geen schim meer van het team wat een week eerder Vriendenschaar op inzet versloeg en grossierde men in teveel persoonlijke fouten die door Desto vakkundig werden afgestraft. Zo werd het weerzien met oud trainer Graanoogst een grote deceptie voor de spelers van Focus ‘07 en stapte Raymond met een grote glimlach van het veld. Voor de spelers van Focus ‘07  wordt het tijd om de rug te gaan rechten en zich te beseffen dat er in deze fase van de competitie met meer inzet gespeeld moet worden om een goed resultaat te behalen.