Facebook Toestaan Niet toestaan

Focus 1 wint tegen 't Goy

2 mei 2023 17:30

Wissels Joey, Sjoerd, Shea, Mick en Rayan

Na 10 minuten het eerste serieuze schot van 't Goy. Even later stuurt Stijn, Yves door op links maar het schot mist kracht en richting.

Halverwege de eerste helft is de wedstrijd in balans. Toch een schuiver in de lange hoek van 't Goy die aktie vraagt. Dan speelt, op het half uur, Raúl zich op links mooi vrij en zet voor. Yves tikt, voor de goal, de 0-1 binnen. Dan meteen, vrije bal Rens, kopbal Yves en Seppe, op de vuisten van de keeper. Raúl weer aan het toveren op links, voorzet op Bastiaan maar schot rand 16 gekraakt. Vlak voor de rust zet Stijn Raúl vrij door het midden maar keeper stopt de bal in de hoek.

Ongewijzigd starten we de tweede helft. Meteen druk van 't Goy dat een vrije bal midden voor onze goal oplevert. Door het midden, Thimo half maar genoeg. Kansjes voor 't Goy maar Bastiaan zet vanaf recht bijna Glenn vrij voor de keeper. Pass net te hard. Raúl tovert weer op links, voorzet op Yves, bal afgeweerd maar Glenn schuift de 0-2 binnen. Na 55 minuten maakt Mick Helmond zijn debuut in Za1 van Focus'07. Hij komt voor Seppe en Rayan voor Bastiaan. Mick zet op het uur Rayan voor de goal maar een uitstekende reaktie van de keeper geeft slechts een corner. Uit die corner krijgt Rayan opnieuw een kans maar bovenkant lat. Rens zet Raúl vrij op links, prachtige pass op Mick maar keeper ligt in de weg. Met Joey voor Yves gaan de laatste 10 minuten in. Meteen zet Rayan hem aan werk met een volle sprint op rechts. Na een afgeslagen aanval van 't Goy spelen Mick, Rayan, Raúl en Joey er zich bijna door heen. Net niet. Rayan tovert dit keer op links maar kan zich niet helemaal vrijspelen samen met Rens. Rechts in de verdediging dan Joey, net zo oud als de vorige twee samen, die rustig verdedigt. Met de klok op 90 minuten komt Shea voor Daan.

Het blijft 0-2 en de punten komen de Lek over naar Culemborg.