Facebook Toestaan Niet toestaan

Bekerwedstrijd Focus '07 - Musketiers

18 september 2022 23:00

Deze week de 2e en tevens direct de laatste bekerwedstrijd aangezien we in poule met slechts 3 teams zaten. Zowel Focus als Musketiers hadden met 4-1 van Oranje Wit gewonnen en het was dus duidelijk dat de winnaar van deze wedstrijd door zou gaan in de beker.
Startopstelling van Focus: Thimo, Bram, Stijn, Demian, Shea, Youri, Pim, Joey, Wouter, Thomas en Yve.

We starten wat te rustig aan de wedstrijd en doordat Musketiers fanatiek en kort erop zaten bij onze spelers slaagden wij er niet in om lang in balbezit te blijven. Zowel Focus als Musketiers creëerden in het rommelige 1e gedeelte van de wedstrijd geen kansen. Na ca. 25 moest Demian helaas geblesseerd het veld verlaten. Voor hem in de plaats kwam Chris die op het middenveld de plaats van Youri innam die op zijn beurt achterin op de positie van Demian ging spelen.

Vervolgens werd het redelijk onverwacht 1-0 voor Focus doordat een Yves een corner binnen werkte. Focus kwam beter in het spel en was een aantal keer gevaarlijk waarbij de paal en lat geraakt werden. Onverwacht werd het 1-1 doordat een voorzet vanaf de zijkant, mede door de wind, niet goed verwerkt werd door Thimo en een speler van Musketiers kon met  het hoofd scoren. Enkele minuten later was het opeens 1-2 voor Musketiers omdat we onnodig balverlies leden en onze organisatie bij de snelle omschakeling van Musketiers totaal zoek was. De bal werd laag achter Thimo geschoten. 1-2 was ook de ruststand.

In de 2e helft een energieker Focus dat de tegenstander op eigen helft terugdrong. Focus raakte ook nu weer paal en lat. In totaal zou deze wedstrijd 6 keer het aluminium geraakt worden door Focus waarbij de verwoestende uithaal van Bram de mooiste was. Nadat een goal van Yve wegens buitenspel werd afgekeurd was het dezelfde Yve die uit een goed genomen corner met een krachtige kopbal de verdiende gelijkmaker aantekende. Hierna kreeg ook Musketiers een tweetal kansen waarbij ook zij 1 keer de paal raakte. Sjoerd kwam voor Shea, Mark voor Stijn (geblesseerd) en Raul voor Joey. Focus nam het heft weer in handen. Uit wederom een corner was het Pim die een bal bij de 2e paal binnendraaide, de keeper van Musketiers zag er hierbij niet goed uit. Pim verliet met een lichte blessure het veld en omdat Focus niet meer mocht wisselen speelde we het laatste gedeelte van de wedstrijd met  met 10 man. Dit werden er zelfs 9 omdat Youri na een kopduel voor enige tijd aan de zijlijn behandeld moest worden met een bloedneus.

Omdat Musketiers na een overtreding en onacceptabele woorden een directe rode kaart kregen werd het 9 tegen 10 en toen Youri terug het veld in kwam was het 10 tegen 10 voor de laatste minuten. Hierin werd niet meer gescoord en door de 3-2 overwinning is Focus een ronde verder in de beker.

Volgende week gaat de competitie van start met de thuiswedstrijd tegen Odijk.