Focus '07 1 speelt gelijk tegen Lopik 1

1 mei 2022 20:45

Op een door de meivakantie rustig Sportpark Parijsch starten Stef en Michel met de volgende 11:
Thimo, Joey, Stijn, Bram, Silas, Hans, Youri, Mark, Daniël, Yves en Thomas.

Tegenstander Lopik verdedigt de 5e positie en Focus’07 wil weg van plek 12. Lopik trapt af en we zijn begonnen. Minuut 5 een steekbal van Hans op Daniël maar helaas buitenspel en een blessure bij Daniël. Hij kan gelukkig verder. Het schot van Lopik gaat even later net over.

Schitterende vrije trap van Thomas op Youri met een lobje. Keeper torpedeerde Youri maar de bal ging naast en de scheids vond het niets. Na een afgeslagen corner komt de spits van Lopik vrij in de 16 en tikt de bal in de hoek. 0-1 in de 17e minuut.

Minuut 20 Daniël jaagt af, verovert en schiet van 40 meter over de keeper de 1-1 binnen. Meteen laat Lopik zich weer zien maar Thimo redt laag in de rechter hoek. Kopbal Silas, pass Daniël maar Yves’ schot wordt gered door de keeper.

Yves verovert een corner op links door goed doorzetten. Joey volley’t net over. Meteen weer Focus’07 als een handbal van Daniël over het hoofd gezien wordt. Joey gehaakt in de 16 maar wordt weggewoven. Geweldige aanname van Thomas op links en Daniël tikt de voorzet in. 2-1.

Redding Thimo op een doorbraak na fouten achterin. Focus’07 lijkt slordig te worden maar Silas jaagt op links de bal naar voren op Hans die ineens in de lange hoek schiet. 3-1

Nog wat onrustige momenten tot de rust van een helft die bijna 50 minuten duurde.

Focus’07 begint ongewijzigd aan de tweede helft. Na 5 minuten kans Lopik, Bram maakt de overtreding en nu fluit de scheidsrechter wel. Strafschop. 3-2 kadootje en niet alleen van ons.

Vrije bal Thomas op het hoofd van Daniël maar keeper redt. Na 15 minuten maar weer eens een schot van Lopik. Thimo redt de zwabberaar en Thomas wordt gewisseld voor Wouter. Lopik dringt aan.

Wouter breekt meteen door op rechts maar de voorzet bereikt niemand. Kansen voor Lopik, veel onrust op de helft van Focus’07.

Met Joris, Sjoerd en Demian voor Bram, Yves en Silas begint het laatste kwartier. Kopbal van Joey op vrije trap van Youri helaas naast. Voorzet Wouter kan net niet door Daniël geraakt worden. Wat een energie maar Lopik breekt door op rechts en de voorzet wordt binnen getikt. 3-3

Bijna 4-3 uit een corner van rechts. Meteen daarna twee reddingen van Thimo. Demian heeft de winnende op zijn schoen na een rush van achteren. Net langs de kruising.