Facebook Toestaan Niet toestaan

Gelijkspel Focus '07 1 tegen D.V.S.U 1

24 april 2022 22:45

Wederom een zonnige zaterdag, ditmaal een wedstrijd in Utrecht tegen D.V.S.U. dat de laatste 6 wedstrijden allemaal in winst had omgezet en daarbij veelvuldig scoorde.

Startopstelling Focus:
Thimo, Bram, Stijn, Joey, Demian, Youri, Pim, Hans, Thomas, Yves en Daniel

Het begin van de wedstrijd was helaas een kopie van vorige week tegen Vriendenschaar. We waren niet bij de les, oogde ongeïnspireerd en erg mat.

D.V.S.U. was dan ook duidelijk de bovenliggende partij en kwam enkele malen gevaarlijk door richting de goal van Thimo. Focus kreeg het niet voor elkaar om de organisatie goed neer te zetten. Op de 2 spitsen van de tegenpartij en de zwervende en doorkomende spelers  kregen we maar geen vat. Ondanks enkele hachelijk momenten voor onze goal en dankzij  een wederom uitstekend keepende Thimo scoorde D.V.S.U aanvankelijk niet. Wij hadden zelfs op voorsprong kunnen komen via een gevaarlijke uitbraak van Yves die 1 op 1 met de keeper te zwak schoot en Daniel die na een kapbeweging met rechts vervolgens met links schoot en de bal de lat raakte. Er waren dus zeker mogelijkheden. Het was echter D.V.S.U. dat terecht op  1- 0 kwam door een goed uitgevoerde combinatie door de as van het veld waarbij Focus niet ingreep en het uiteindelijk 1 van de 2 spitsen was die beheerst scoorde.

Tot de rust veranderde er niets meer aan het spelbeeld en ook niet aan de stand.

In de rust bleven de  niet fitte Demian en Hans achter in de kleedkamer en kwamen Mark en Silas in het veld. Zij zouden allebei een prima 2e helft spelen zoals heel Focus absoluut beter voor de dag kwam in de 2e helft.  De posities in het veld waren beter bezet en door meer energie te leveren kwam D.V.S.U. minder en wij meer aan het voetballen toe. Focus kreeg kansen via Yves en Daniel maar het net werd nog niet gevonden. Ook D.V.S.U. bleef gevaarlijk in de omschakeling en Thimo was weer op zijn post. Wouter kwam in het veld voor Thomas en hij was het ook, na eerst nog gemist te hebben in de afwerking,  die een splijtende pass van Mark beheerst afrondde en de 1 -1 was een feit en op basis van de 2e helft ook verdiend. Vervolgens bleef het spel op en neer golven en  raakte wij  via een schot van Pim de lat nog. Sjoerd kwam nog in het veld voor de moegestreden Joey. Beide ploegen hadden nog met de drie punten er van door kunnen gaan maar de 1 – 1 bleef op het scorebord. Hetgeen gezien de gehele wedstrijd een terechte uitslag was. Focus zal de komende wedstrijden vanaf minuut 1 bij de les moeten zijn en dat ook tot het eindsignaal blijven om er voor te zorgen dat  de drie punten binnengehaald worden. Te beginnen komende zaterdag thuis tegen Lopik waar uit nog een smadelijke 4 -0 nederlaag tegen werd geleden. Tijd om revanche te nemen.