• Focus ’07 eindelijk van de hatelijke nul af!

  In een zeer vermakelijke en enerverende stadsderby, heeft Focus ’07 de eerste drie punten van het seizoen binnengesleept. Vriendenschaar werd met 2-1 aan de zegekar gebonden. De ontlading na deze overwinning was bij de Focus’07 spelers, begeleiding en toeschouwers dan ook groot.

  Focus ’07 begon gedreven en scherp aan de wedstrijd. Dat resulteerde meteen in de eerste 5 minuten tot twee grote kansen. Bij een van deze kansen had Amine zijn vizier nog niet op scherp staan en ging de bal naast. Bij de volgende kans kon de keeper van Vriendenschaar met een uiterste krachtinspanning de bal nog net keren met zijn grote teen.

  Vriendenschaar probeerde met de wind in de rug gevaarlijk te worden door regelmatig de lange bal te spelen. Bij één van die mogelijkheden kwam Focus '07 heel goed weg toen de bal net tegen de onderkant lat uiteenspatte. Dat was voor Focus '07 het teken dat de druk nog meer opgevoerd moest worden. Dit resulteerde in de 26e minuut tot de 1-0 voorsprong voor Focus '07. Na goed doorzetten van Amine en het uitglijden van zijn tegenstander, schoof hij de bal op mooie wijze voorbij de keeper. Groot was de ontlading bij alles en iedereen die Focus een warm hart toedroeg. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

  In de 2e helft volgde er een mindere fase van Focus ’07 waardoor Vriendenschaar de druk wat kon opvoeren. Dit leidde gelukkig niet tot grote kansen voor ze. In de 62e minuut was daar weer onze ‘man of the match’. Een corner werd  teruggelegd en met een halve omhaal kreeg opnieuw Amine de bal in het Vriendenschaar doel. Groot was de verbazing én ontlading bij de spelers van Focus ‘07. Verbazing over de luxe van een 2-0 voorsprong en de ontlading dat het harde werken beloond werd.

  Vriendenschaar moest nu komen en dat betekende dat er meer ruimte voor Focus ’07 zou ontstaan. Helaas werd deze ruimte niet goed benut door de spitsen van Focus ‘07. Meerdere kansrijke situaties werden niet goed uitgespeeld of werden afgevlagd door de assistent scheidsrechter van dienst. In de 87e minuut werd onze keeper Sander verrast door een ‘zondagsschot’ van invaller Farid en verdween de bal in het doel. Deze 2-1 stand gaf de spelers van Vriendenschaar een boost om er nog een slotoffensief uit te gooien. Maar de spelers van Focus ’07 waren absoluut niet van plan zich de 3 punten af te laten pakken. Dit werd geïllustreerd door een ultieme poging van aanvoerder Joey die zijn hele ziel en zaligheid erin gooide om een schot van een van de aanvallers van Vriendenschaar te blokken in het 16 metergebied. Dit moment illustreerde de vechtlust die het hele team in deze wedstrijd ten toon spreidde en hiermee de eerste overwinning van het seizoen binnen wist te slepen.

  Enig smetje in de eindfase van deze wedstrijd was de verdedigende actie van de ijverige Amine die iets te enthousiast doorging op zijn tegenstander. Dit resulteerde in zijn 2e gele en dus een rode kaart. Al met een al, een terechte overwinning voor Focus ’07 die werd binnengehaald met heel veel strijd en inzet.

  Quotes Amine Lakhal, man of the match volgens de trainer van Focus ‘07:
  Een aparte en mooi wedstrijd. We hebben als team hard geknokt, hebben het samen gedaan! Met als resultaat voor ons de winst. In het begin van het seizoen liep het nog niet lekker met mij. Daarom ontzettend blij dat ik juist deze bijzondere wedstrijd mijn eerste doelpunten heb weten te maken. Zij speelden met veel druk naar voren waardoor er achter verdediging op een geven moment ruimte ontstond en onze snelle spitsen daar een aantal keer goed gebruik van wisten te maken. Het team was heel blij voor me, ben overladen met complimenten. Eindelijk de verwachtingen kunnen waarmaken!

  Quotes Youri Baars:
  We hebben de meeste kansen weten te creëren en stonden achterin niet alleen sterk te verdedigen, maar liepen ook gaten voor elkaar dicht. We wilden voor elkaar werken en een derby zoals deze absoluut niet verliezen. Mijn taak was o.a. om de spelmaker het zo moeilijk mogelijk te maken, wat uiteindelijk ook lukte.

  Automatische concepten Automatische concepten 1 

   

  Automatische concepten 2 Automatische concepten 3 

   

  Automatische concepten 4 Automatische concepten 5 

   

  Automatische concepten 6 Automatische concepten 7 

   

  Automatische concepten 8 Automatische concepten 9 

   

  Automatische concepten 10 Automatische concepten 11 

   

  Automatische concepten 12 Automatische concepten 13 

   

  Automatische concepten 14 Automatische concepten 15 

   

  Automatische concepten 16 Automatische concepten 17 

   

  Automatische concepten 18 Automatische concepten 19 

   

  Automatische concepten 20 Automatische concepten 21 

   

  Automatische concepten 22 Automatische concepten 23 

   

  Automatische concepten 24 Automatische concepten 25 

   

  Automatische concepten 26 Automatische concepten 27 

   

  Automatische concepten 28 Automatische concepten 29 

   

  Automatische concepten 30 Automatische concepten 31 

   

  Automatische concepten 32 Automatische concepten 33 

   

  Automatische concepten 34